Velence

Olaszország

Velence: Palazzo Cavalli Házasságkötő Terem

A Palazzo Cavalli a leghíresebb házasságkötő terem Olaszországban. Velence városa kifejezetten polgári esküvők megtartása céljából vásárolta meg ezt, az amúgy magántulajdonban lévő palotát.
Az épület a Canal Grande-ra és a Rialto Hídra nyílik, lehetőséget nyújtva így a gondolával való megközelítésre. Márvány lépcsőivel, freskókkal díszitett falaival, velencei stílusú bútoraival és a beáradó napfényben úszó épület kiválóan alkalmas romantikus esküvők helyszínéül.

Az esküvő ára a Palazzo Cavalli házasságkötő termében: 700.000 Ft / pár.

Ha kitaláltátok mikor és hova szeretnétek utazni, nézzétek meg a pontos árakat itt: www.mix2trip.hu

Velence

Házasságkötő terem Trevisoban (30 percre Velencétől)

Treviso több arcú város: történelmi a múlt nagy eseményei miatt, modern a fiatalos összejövetelek miatt, kellemes a lakosok szívélyessége miatt, művészi a nemzetközi kiállítások miatt és antik a történelmi épületek miatt.
A 15.sz-i városfalon belül található a Piazza dei Signori, ami régi idők óta társasági és politikai központ a trevisóiak életében. Itt fekszik a San Nicolò templom, az olasz gótika 14.sz –i példája, a San Francesco templom, ahol Pietro Alighieri, Dante fia és Petrarca egyik lánya van eltemetve, a Santa Maria Maggiore templom és végül a 13 sz-i Palazzo della Ragione-az Igazság Palota antik tornyával 1265-ból, aminek az órája még ma is működik.

Az esküvő ára a Trevisoi házasságkötő termében: 610.000 Ft / pár.

Ha kitaláltátok mikor és hova szeretnétek utazni, nézzétek meg a pontos árakat itt: www.mix2trip.hu

Házasságkötő terem Trevisoban

Villa Lais Róma

A nemrég újra megnyitott Villa Lais gyönyörű helyszín mindazoknak,akik polgári szertartás keretében szeretnének egybekelni. Villa Lais a három legnépszerűbb esküvői helyszín egyike Rómában. A 19.században épült Villában található kis ízléses kápolna freskókkal díszitett falai és antik bútorai között elmondott eskütétel maradandó és megható élmény mindenki számára. Még meghittebbé és emlékezetesebbé tehető az esküvői szertartás megannyi apró részlettel, mint például hegedüsök játékával a ceremónia alatt.

Az esküvő ára a Villa Laisban: 1.010.000 Ft/pár.

Ha kitaláltátok mikor és hova szeretnétek utazni, nézzétek meg a pontos árakat itt: www.mix2trip.hu

Róma

Tivoli városháza

Tivoli, mely nagy múltú olasz város és püspöki székhely, Lazióban található, 26 kilométerre Rómától, az Aniene folyó bal partján. Jellegzetes reneszánsz kertjeiről híres, melyek közül a Villa d’Este a legismertebb, melyet Estei Hippolit alapított, 1549-ben. A villa kertjében kétszáznál is több szökőkút van, mely egyedülálló látványosságot jelent. Magyar vonatkozásban érdemes megjegyezni, hogy a Villa d’Este egy ideig a Habsburgok tulajdonában volt, akik meghívták ide Liszt Ferencet is. A kiváló muzsikus két híres zongoradarabban állított emléket látogatásának: Villa d’Este Szökőkútjai-val és Villa d’Este ciprusai-val. Korunkban a villa bejáratánál, baloldalt látható a magyar Liszt Ferenc Társaság emléktáblája.

Az esküvő ára a Tivoli városházán: 690.000 Ft/pár

Ha kitaláltátok mikor és hova szeretnétek utazni, nézzétek meg a pontos árakat itt: www.mix2trip.hu

Tivoli

Firenze házasságkötő terem

A toszkán főváros hajdan Európa kulturális fővárosa volt, elképesztő töménységű emléket hagyva maga után. A legtöbb nevezetesség - a hajdani gazdagságról, ízlésről és politikai hatalomról mesélő paloták, templomok, szobrok, szökőkutak - egy viszonylag kis területen összpontosul, így növelve az amúgy is jelentős kultur- és művészettörténeti sokkot.
A firenzei székesegyház – a világ harmadik legnagyobb temploma - lenyügöző, a mellette levő keresztelőtemplom is csodálatosan szép. A város másik szimbóluma, egyben a világ egyik leghíresebb hídja, a Ponte Vecchio. Mivel jórészt be van építve, inkább egy utcán érezzük magunkat, semmint egy hídon. Oázist és nyugalmat jelent a Pitti-palota mögötti Boboli-kert gyönyörű ciprusfás sétányaival, szobrokkal, rózsakerttel, szökőkúttal, vizesárkokkal.

Esküvő Firenze házasságkötő termében: 630.000 Ft.

Ha kitaláltátok mikor és hova szeretnétek utazni, nézzétek meg a pontos árakat itt: www.mix2trip.hu

Firenze

San Gimignano házasságkötő terem

Ide látogatni nemcsak azoknak ajánlott, akik szeretik Toszkánát, hanem akik szívesen másznak fel a nyári kánikulában is egy-egy régi toronyba. Ez a közép-toszkánai kisváros felvirágzását a 12-13. században leginkább annak köszönhette, hogy az Észak-Európából a Rómába vezető zarándokút mellett feküdt, napjainkban pedig annak, hogy a turistaipar felfedezte a tornyaiban rejtőző egyediséget. A meghökkentő középkori felhőkarcolók közül – a legmagasabb 54 méter - 14 maradt épen a hajdani 76-ból. Mint minden rendes, történelembe fagyott toszkán városban, itt is van városfal, szűk és kanyargós utcák, paloták, főtér díszkúttal és 700 éves városházával, plusz galériák, éttermek és parkoló a történelmi városmagon kívül.

Esküvő a San Gimignano házasságkötő termében: 690.000 Ft.

Ha kitaláltátok mikor és hova szeretnétek utazni, nézzétek meg a pontos árakat itt: www.mix2trip.hu

San Gimignano

Tudnivalók

Velence igazi meseváros, ahol minden eltér a megszokott valóságunktól. A házak lábát a tenger vize mossa. Régi templomok, paloták, műemlékek másutt is láthatók, de itt minden házra kiírhatnánk: műemlék.
Velence 1000 évig volt a Kelet kapuja és a távoli mesevilág hangulata még ma is ott lebeg a város falai között. Az ősi falakból áradó hangulat, a színek és a formák játéka, a valószerűtlen környezet hatása alatt a szűk sikátorok és a zöldes viz, kanyargó csatornák házai is romantikus hangulatot öltenek.
Velence színes házai önmagukban is felérnek egy történelem könyvvel, az utcákat róva pedig soha nem tapasztalt érzés járja át az utazót: egyszerre lépked álom és valóság küszöbén. Velencében egymás mellett él a régi és az új; a falakból áradó dohos, történetektől súlyos levegő friss parfümillattal keveredik, ódon, már-már omladozó épületei alján pedig színes, elegáns kirakatok csillognak. Egyszerre arisztokrata és bohém, csatornái mentén egymást érik a palazzo-k, múzeumok, galériák.
Utánozhatatlanul elegáns, a kultúra és a művészetek fellegvára, ahol egy-egy kiállítás után kellemes csevejbe merülhetünk egy isteni café latte mellett.

Rómát leginkább egy hatalmas szabadtéri múzeumhoz hasonlíthanánk, mely az emberi kultúra magasrendű alkotásainak kincstára. Ma is Itália közigazgatási és kulturális fővárosa, valamint a római katolikus egyház központja. A várost alapjaiban fenyegető háborúk, a környezetszennyezés és az autók ellenére építészeti emlékei kiállták az idők próbáját, és évszaktól, időjárástól függetlenül, a világ minden tájáról milliószámra vonzzák a turistákat. Nemcsak a csodálatos boltíveket és művészeti alkotásokat csodálják meg, de a dolce vitába is belekóstolnak abban a városban, mely a nyelvét, a törvényeit és a naptárát adta nekünk.
Vegyük szemügyre a felfoghatatlan mennyiségű műkincset és kóstoljuk meg az ételkülönlegességeket. Aki beteszi a lábát ebbe a városba, az rögtön rájön, hogy igaz a mondás, mely szerint "Rómát nem egy nap alatt építették". A történelem emlékeibe az is lépten-nyomon belebotlik, aki nem keresi azokat, szinte minden sarokra jut egy nevezetes szobor vagy szökőkút.

Toszkána Olaszország egyik legszebb tartománya - Firenze, Pisa, Sienna, San Gimignano - ciprusfákkal szegélyezett kanyargós utak, dombok és síkságok izgalmas váltakozása. Toszkána olyan vidék, amelyet mindenkinek érdemes látni - különleges hangulata és szépsége, varázslatos városai, hangulatos utcái mindenkit magával ragadnak.